måndag 26 september 2016

Hej och tack!

Det här är mitt tusende blogginlägg.
Det känns liksom lite historiskt, så roligt att ni hängt med!
Nästan 100 000 sidvisningar har klickats fram.


Av japaner, kineser, ryssar, italienare, fransmän, britter och amerikaner.
Folk från Irland, Ukraina, Norge, Portugal, Israel, Tyskland, Peru, Spanien och Schweiz,
och så greker, ester, finnar, danskar och svenskar har tagit del.
En världsomspännande läsekrets kan jag skryta med.
Flest läsare har naturligtvis kommit från Sverige, men näst bäst är ryssar. Tack för det!

Min första bild var på en slända som jag spinner ull på.
Det här inlägget får börja med en keramikkorg för förvaring av ullen, 
innan den spinns till tråd. En ullkorg från Grekland med dryga 2 500 år på nacken.


Självklart måste jag även visa ullkorgen från Gotland.
Tillverkad av Sixten Kraft, för bara några år sedan - ca 25 sådär!
Korgar med samma uppgift men så olika,
eller visst är de lika! Båda modellerna är uppbyggda av ett galler,
luften kan passera genom korg och ull. Funktion kallas det!


Med mina blogginlägg vill jag förmedla kunskapen om textil.
Dåtidens, nutidens och framtidens. 
Personligen har jag under tiden lärt mig massor,
både av det jag tagit reda på, och av era kommentarer - tack för dem.
De som kommit på bloggen, men även via mejl och vanlig post.
Alla är verkligen uppskattade!

Att hitta dagens ämne, läsa in det, fota bild och formulera text,
och så sammanställa och ladda upp - så har det gått till.
Jag har haft fantastiskt roligt!
Och det finns hur mycket som helst att skriva om,
men 1000 inlägg räcker för nu.

Så tack, tusen tack, för att du hängt med mig.

18 kommentarer:

 1. Ett stort djupt tack från mig som följer dig varje dag, mycket nytt och lärorikt och en del roligt igenkännande. Hoppas att du orkar fortsätta länge till!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En solig februaridag när jag stod och väntade på bussen till Hemse upptäckte jag att det kommit en kommentar på bloggen - den första. Men jag visste inte vem Torptanten var. Tack för den och alla därefter.

   Radera
  2. Jag kan förstå dig, allt har sin tid men oj vad jag kommer att sakna dina inlägg!
   Kram

   Radera
 2. hej
  Hoppas jag missförstod när jag tolkar dina ord idag som att det här är sista blogginlägget. Jag har läst alla och börjat nästan alla dagar med att läsa dina välskrivna, intressanta och tankeväckande inlägg - har jag missat pga datorfrånvaro har jag läst ikapp när jag kommit hem.
  Jag förstår att det tar väldigt mycket tid att skriva varje dag (eller 7 inlägg i veckan). Om det nu är så att du tänkt sluta skulle du inte kunna tänka dig 2 inlägg i veckan dvs helgen skulle vara räddad för oss läsare.
  I vilket fall ska du ha ett stort tack för de här 1000 inläggen - må gott!
  Hälsningar Fröken Slöjd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Fröken Slöjd, jag har sett att du läst alla inlägg och glatt mig så åt dina kloka kommentarer. Det kommer jag att sakna, men just nu räcker 1000 inlägg.

   Radera
  2. Tack för alla dessa inlägg och jag får väl helt enkelt börja om från inlägg nr 1 igen.
   Ha det gott i vävstolen - kan man fortsätta hoppas på några sporadiska rapporter från den lite längre fram?
   Hälsningar Fröken Slöjd

   Radera
 3. 1000 dagars rutin att läsa dina inlägg. Nu slut med saknad.
  1000 inlägg från allt spännande som hänt på Gotland varvat med utblickar från resor i världen.
  1000 sätt att visa slöjdens och slöjdandets bredd och att den är global.
  1000 gånger tack!
  AK

  SvaraRadera
 4. Att läsa dina inlägg har varit en fin, lärorik och uppiggande start på dagen. Jag kommer att sakna att läsa om textil och sånt. Men du kanske kommer tillbaka lite senare? Tack så länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack själv Elisabet - så många fina och bra kommentarer som du lämnat. Det har sporrat mig och lärt mig nya saker. Jag fortsätter att läsa din blogg, där hittar jag mycket inspiration.

   Radera
 5. Åh, jag antar att jag av ren morgonrutin kommer att klicka på din blogg ännu många mornar - det hör ju till så här efter 1000 dagar!
  Och spännande vad du ska hitta på istället...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klicka på du Yvonne - bloggen ligger kvar! Nu väntar vävstolen på mig ...

   Radera
 6. Tack för allt du lärt mig under den här tiden och fått mitt huvud att tänka till angående frågor jag aldrig har ifrågasatt. Tack för att jag fått tagit del av utställningar jag inte kunnat gå på eller missat på grund av glömska. Tack för att jag varit med dig ute och rest .... även om jag varit kvar här på ön.
  Nu börjar jag om från 6 jan 2014 … och upptäcker saker jag glömt eller missat.
  Kram Nilla i Aurskallsviken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen där ser man - en fördel med glömskans kraft!

   Radera
 7. Tusen tack! Hoppas Du hittar massor av nya spännande projekt att fylla tiden med – den tid som måste bli oändlig nu när Du lämnar arbetet med att skapa läsvärda blogginlägg. Vi läsare får väl ta till oss devisen på Din sist(?) bild och läsa om Dina inlägg. Tack!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Projekten finns och nu även mer tid för dem! Tack för att du läst och kommenterat.

   Radera
 8. Ja, just det. Här var det slut. Gick in av gammal vana. Får botanisera bland gamla inlägg.

  SvaraRadera
 9. Jag är Jehona Bekteshi från Stockholm, jag tror att vittnesbörd är ett verkligt liv som bevisar mäktiga goda verk i verkligheten som gör människor lyckliga och finner fred i äktenskapsförhållanden som jag har hittat samma i mitt äktenskap, idag är jag väldigt glad att dela mitt vittnesmål här ute för att alla ska kunna läsa och också lära sig att dra nytta av det. Jag läste ett vittnesbörd från blogginlägg från olika människor över hela världen och pratade bra om mannen Dr.Oduduwa Love-spell caster, jag tappade hoppet på spellcasters på grund av mina tidigare erfarenheter, jag kontaktade kommunikation från andra stav-casters. Jag älskade stava charm tidigare för att föra tillbaka min ex man hem men fungerade inte bra, förrän för några dagar sedan gav jag Dr.Oduduwa det sista försöket att föra tillbaka min kärleksman tillbaka till mig, jag meddelar Dr.Oduduwa på hans personliga e-post för att lösa min äktenskapskris.
  Jag älskar min man så mycket, jag vill ha honom tillbaka till mig och våra två barn. Jag vill att mina barn ska växa upp med sin pappa och vara lyckliga som en familj.
  Jag skickar e-postmeddelande till Oduduwa-adress, några ögonblick senare fick jag svar från dr.oduduwa, jag var så glad eftersom e-postmeddelandet var giltigt.
   Jag förklarade alla mina relationsproblem till Dr.Oduduwa, jag ber om hans hjälp för att föra tillbaka min kärleksman man hem och återvända kärlek och förtroende.
  Dr.Oduduwa gav mig sitt arbete 100% löfte mig med försäkringsgaranti resultat efter att ha lanserat magiska kärleksförtryck för att få tillbaka min kärleksman Antionio hem, sa han att mitt fall är lätt för honom att lösa. han förklarade alla Love-spell-processerna och rutinerna för mig och han berättade om materialen att köpa för att stämma lunchen inkantationsbön,
  Jag följde noggrant alla instruktioner. Så tidigt på morgonen, det är nästa dag efter Oduduwa lunch Kärleks-magi-förtrollning för min räkning, min ex man taht har inte ringt mig på över två månader, ringde mig nästa dag, på morgonen ringer min mobiltelefon med ett okänt nummer, så jag tog upp samtalet och se, åh jag var så förvånad i mer än 2 månader nu har jag inte fått textmeddelanden, inga samtal och inget mail skickat till mig. Wow jag är väldigt glad idag, plötsligt precis som Oduduwa lovade mig. Jag är överväldigad av glädje och glädje i mitt hjärta som delar detta vittnesmål här i dag, min kärleksman Antonio på väg tillbaka hem för att träffa mig dagen efter,
  Jag använder detta medium för att säga ett stort tack till den stora mannen Dr.Oduduwa som utan detta inte skulle ha varit möjligt.
  Alla som läser denna artikel här ute genom äktenskapskris, och för dem som delar hemliga tårar av hjärtsvängningar, idag är alla dina problem över, bara ett enkelt e-postmeddelande till den stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Mina böner är att vi alla förtjänar att vara lyckliga i vår kärleksförhållande och äktenskap, oavsett vad som händer i våra äktenskap, vi bör alltid försöka göra rätt sak och uppskatta det vi har. kämpa för att ditt äktenskap ska fungera med alla nödvändiga medel och tillgänglig hjälp finns här för dig nu.
  Jag har denna kraftfulla avsikt att dela detta fantastiska vittnesmål här ute kommer det att motivera att hjälpa så många unga eller gamla par att lösa sina äktenskapsproblem.
  När två människor verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur hårt och svårt sättet att lösa problemet är att söka lycka är den verkliga kärnan i existensen.
  Jag vet att Dr.Oduduwa kan vara till god hjälp för dig idag, kontakta hans personliga adress via: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera